Fietsroutes

Fietsroutes

Route d’Amuse

Sinds 1 april zijn wij ook een rustplaats in de Route d’Amuse, een fietsroute die dwars door onze mooie streek loopt, en waarbij u de kans krijgt om het echte Limburg te proeven in de vorm van heerlijke Amuses.

Deze route is ook bij ons verkrijgbaar en u kunt vanuit ieder punt starten. De fietsen kunnen wij voor u verzorgen, op reservering. Deze dient u echter minimaal 2 dagen vantevoren te reserveren. Wij informeren u dan vooraf over de kosten. Deze 24 kilometer lange fietsroute neemt je mee naar een typische Limburgse carréboerderij. De heuvels en dalen doen de rest en maken hetbeeld van de mooie heuvelen fietstocht die je te wachten staat, compleet. Net onder Voerendaal ligt je startplek, de Bernardushoeve, genoemd naar de lokale patroonheilige. Je kunt hier 7 dagen in de week heerlijk eten waarbij lokale groente en fruit, wijn en bier op de menukaart staan, op het mooie panorama terras, maar ook gezellig overnachten.

Tijdens de tocht kom je door het plaatsje Wijlre. Dit dorp ligt zeer pittoresk aan de Geul. Dit riviertje kronkelt door de dalletjes met hier en daar bijna buitenlands aandoende stroomversnellingen. De Geul heeft even verderop een zuidelijke aftakking,de Gulp. Dit smallere stroompje gaat midden door het dorp Gulpen. Gulpen ligt onderaan de Gulperberg en deze zal je bij het verlaten van het plaatsje best in de benen voelen.

Afstand: 24 km

Bekijk meer informatie

Happen & Trappen

Kastelen, boerderijen, bossen en natuurlijk de zo kenmerkende heuvels. In Zuid-Limburg hebben cultuur en natuur een heel eigen gezicht. Bourgondisch genieten zit er diep geworteld in de mensen. Zuid-Limburg: een uniek gebied, een unieke ervaring.

Bij deze Happen en Trappen route is het volgende inbegrepen:

  • Koffie en gebak
  • Voorgerecht
  • Soep
  • Hoofdgerecht
  • Nagerecht
  • Uitgebreide routebeschrijving en fietskaarthouder (welke u aan het einde van de dag weer inlevert).

Afstand: 42 km

Kosten: €39,95 p.p.

Bekijk meer informatie

 

Heuvelroute Parkstad

Volg knooppunten: 53-54-57-88-89-51-101-53. Welkom in het prachtige Zuid-Limburg en wel in het bijzonder in Parkstad Limburg. De naam Parkstad roept landelijke én stedelijke associaties op. Dat komt doordat aan de steden en dorpen weidse parken en natuurgebieden grenzen. Een gebied van uitersten en contrasten… Regio Parkstad Limburg is winnaar in de categorie ‘Beste Reisbestemming ter Wereld’ van de Tourism of Tomorrow Award 2016. WTTC staat voor World Travel & Tourism Counsil en is gevestigd in Amerika.

Het Zuid-Limburgse Heuvelland is berucht en befaamd om haar korte en vaak pittige beklimmingen. De heuvels in deze heuvelroute zijn echter verrassend toegankelijk voor vrijwel elke toerfietser. Deze route start vanaf de parkeerplaats bij Kasteel TerWorm (Terworm 5 te Heerlen). Het knooppuntensysteem zorgt ervoor dat u eenvoudig de weg vindt. U zult versteld van de prachtige natuur, de mooie vergezichten en natuurlijk de vele terrasjes om even te pauzeren.

Afstand: 28 km

Bekijk meer informatie