Over ons

Over ons

De Bernardushoeve is een dubbele carréboerderij, prachtig centraal gelegen in het Zuid-Limburgse heuvelland waar tal van activiteiten te beleven zijn. De hoeve ligt tussen de kerkdorpen Ubachsberg, Eys en Wijlre. Goed bereikbaar vanuit het grotere Heerlen, Valkenburg en Maastricht. De belgische grens met de Voerstreek is nabij, met de prachtige dorpen Teuven, Sippenaken en Sint-Martens-Voeren.

Het monumentale pand dateert deels uit begin 17e eeuw, toen het uit twee aparte boederijen bestond. De bouwsteen is grotendeels het lokale en karakteristieke Kunradersteen. Herberg / restaurant De Bernardushoeve is vernoemd naar de lokale patroonheilige Sint Bernardus.

Omgeving

De hoeve ligt op het kruispunt van de gemeenten Voerendaal, Simpelveld en Gulpen/Wittem, en was vroeger het hoogst gelegen kerkdorp van Nederland. Vanuit hier bent u zo in Maastricht, Aken of in Luik of wandelt u het prachtige Heuvelland in.

Met het openbaar vervoer zijn wij via lijn 55 te bereiken, ook liggen wij aan de Mergellandroute.

Wandelroutes

Vanuit onze hoeve starten en eindigen diverse wandelroutes. Ze hebben verschillende afstanden en lopen door het prachtige Heuvelland met haar ongerepte natuur. De routes zijn in samenwerking met de VVV Zuid Limburg gemaakt. De routes zijn gratis via ons personeel binnen te verkrijgen.

Kunoroute

Kuno is een volkslegende over verraad en verboden liefde, door de jaren heen verspreid door rondtrekkende verhalenvertellers. De kroniek gaat over Kuno, zoon van vrouwe Minnegardis. Hij volgde, op aandringen van zijn oom Wijnand van Borenburcht, de priesteropleiding in Aken, maar voegde zich al snel bij het leger van zijn oom. Daar bewees hij een dappere ridder te zijn en werd benoemd tot officier van koning Karels lijfwacht. Hij werd verliefd op de jongste dochter van de koning, waarna ze samen vluchtten naar de burcht van Wijnand. Ontdek de wandeling van Voerendaal naar Aken en terug met Kuno als rode draad! Afstand: 46 km Bekijk meer informatie

Land van Kalk

Land van Kalk is het Euregionale plateau van Kunradersteen dat loopt van Aken via Bocholtz tot Voerendaal.

Dit gebied heeft grote kwaliteiten. Het unieke natuurgebied Kunderberg. De plateaus met adembenemende vergezichten. De monumentale Kundersteengebouwen. En de mooie producten zoals het fruit en de wijn, die van bijzondere kwaliteit zijn vanwege de kalkbodem.Verschillende ondernemers uit het Land van Kalk hebben zich verenigd in een coöperatie om dit gebied te transformeren tot een duurzame locatie voor bezinning en inspiratie.

Vacatures

Vanaf 1 April begint ons terras seizoen weer, en zijn we op zoek naar gemotieveerde collega’s die ons full time en part time willen komen assiteren in de bediening, ervaring en plezier in je vak is een must. Stuur je motivatie en je cv. naar info@bernardushoeve.nl en wie weet kom jij ons team versterken en werken op een van de mooiste locaties van Limburg!!!

Tevens zijn we op zoek naar een afwashulp, part time.

Partners

De Bernardushoeve heeft verschillende partners. Samen met onze partners kunnen we ervoor zorgen dat we, speciaal voor onze klanten, altijd een vers en landelijk aanbod hebben van eten en drinken.

Onze partners leveren ons zo onder andere vers vlees, brood, gebak en vlaai.

Bakkerij Franssen

Dagelijks vinden velen de weg naar Bakkerij Franssen. Hier kunnen ze een keuze maken uit vele soorten brood, gebak, vlaaien en andere producten. Ons motto is dan ook dat kwaliteit en klantvriendelijkheid voorop moeten staan. De winkel wordt door de vrouw des huizes dan ook altijd sfeervol ingericht, zodat onze klanten zich er thuis voelen.